Boerenkaas uit Nederland

Boerenkaas is kaas die echt op de boerderij is bereid. Kenmerkend voor boerenkaas is de verscheidenheid in geur en smaak.
Deze verscheidenheid is juist één van de karakteristieke eigenschappen van onze boerenkaas en daarmee z’n bijzondere charme verleent.
De extra grote en hoge kazen hebben een optimaal romig en rauwmelks karakter. De smaak komt optimaal naar voren. 
Goudse boerenkaas wordt ook anno 2013 nog, zoals ooit gebruikelijk was, op boerderijen in de regio gemaakt, zoals in de buurt van Stolwijk en Haastrecht op boerderijen in de Krimpenerwaard. 

 

De boerenkaas uit ons assortiment:

Boerenkaas jong en romig: een jonge romig zachte jonge boeren Gouda kaas. De opvallend romige smaak komt tot stand doordat de kaas gegarandeerd op authentieke wijze met 100% onbewerkte Hollandse melk is bereid. Deze kaas is een echte Hollandse specialiteit.

Boerenkaas mild belegen: rauwemelkse koemelk kaas, smedig, romig, zilt en zacht met voldoende pit om op te vallen. Heerlijk op de boterham of bij de borrel.

Boerenkaas pikant belegen: na een rijping van een jaar mag deze kaas zich scharen onder de klassiekers van de boerenkaas. Al bij de bereiding wordt rekening gehouden met het uiteindelijke resultaat. Door bij de eerste productie de wrongel (het eerste stadium van kaas na de melk) langer te roeren, wordt vocht verminderd. Hierdoor kan de pikant belegen Boeren langer rijpen.

Boerenkaas oud: deze boerenkaas is vol van smaak en biedt een heerlijk smaak. Doordat deze kaas een hele poos gerijpt is, is het een harde kaas. De pikante smaak die u zal overweldigen, deze kaas is gemaakt van echt rauwe melk en daardoor gemakkelijk te onderscheiden van de fabriekskazen.

Boerenkaas Sedurre: Een ware smaak innovatie; Sedurre! Een Hollandse boerenkaas vol met traditionele Italiaanse specerijen zoals; Truffel, Knoflook, Tomaat, Olijven en Basilicum! Een krachtige Hollandse Boerenkaas met Italiaans temperament!  

Tynjetaler boeren gaten kaas: Onze trots, een boerengaten kaas gemaakt op het Friese platteland! De kaas is romig, ietsje zoet en heeft een licht pittige nasmaak. De kaas is geproduceerd van ongepasteuriseerde melk van de koeien.