Kaaslust Veenhuizen

      

Kaaslust is een ambachtelijke kaasmakerij, gevestigd in de gerestaureerde zuivelfabriek van Veenhuizen. Een voormalige kolonie van de Maatschappij van Weldadigheid, door UNESCO genomineerd als werelderfgoed. Kom en ervaar het zelf.

Meesterkaasmaker Jan Craens maakt hier de kaas.

De koemelk is afkomstig van leden van de coöperatie NoorderlandMelk uit Veenhuizen of omgeving.
De melk komt per melktransportauto van de bedrijven naar Veenhuizen en gaat na een korte hittebehandeling (pasteurisatie) in de kaastobbe. 
Als de kazen bereid zijn, worden ze gepekeld en rijpen ze vervolgens minimaal 4 weken (voor jonge kaas).

Torba kaas oud:
Kaas met een fruitig, iets zoete smaak. Door gebruik ban een speciaal zuursel heeft de kaas een Italiaans karakter.

Bierkaas Maallust Tripel:
kaas bereidt met Maallust Tripel bier, een kaas met een stevige volle, fruitige smaak.