Kaas Specials

Kaasspecials: eigenlijk een raar woord. We bedoelen daarmee kazen die niet alledaags zijn. Bijzondere kazen uit de buurt (straak) of kazen die bijhzonder zijn wat betreft de samenstelling of bv. de productiemethode.

Hieronder enkele voorbeelden:

Turfaas Yersey: Turfkaas wordt gemaakt van de gepasteuriseerde melk‚Äč van Jersey koeien. Jersey koeien geven vollere melk met meer mineralen en voedingsstoffen en de melk bevat iets meer caroteen dan normale melk. Daardoor kleurt de kaas iets meer oranje dan normaal.  De kaas is afkomstig uit Veenhuizen en rijpt in een turfschuur (turf is gedroogd veen) gedurende 7 maanden. De smaak is zeer romig, rijk en licht uitgesproken.

Gustavo: De naam zegt het eigenlijk al, Gustavo is een kaas die je gewoon moet proeven. Deze Hollandse kaas heeft prachtige zoutkristallen en een lekkere pikante smaak. Opmerkelijk is het karakteristieke zoetje dat je vaak bij Italiaanse kazen proeft. De mooie combinatie van hartig en zoet en de perfecte rijping maakt deze kaas bijzonder temperamentvol.

‚ÄčIsabella: Isabella is het jongere zusje van Gustavo. Met bdezelfde kenmerken heeft ze iets minder lang gerijpt dan haar oudere broer. Een heel bijzondere kaas.